Proeven is alleen voor restaurant
Beste Sommelier,
Leuk dat je hier kennis wil maken met Weingut Dreissigacker. We zijn trots dat we deze uitzonderlijke wijnen van Jochen Dreissigacker uit Rheinhessen in Rotterdam, eo. mogen vertegenwoordigen.

Geschiedenis en Filosofie
Dit familiebedrijf staat bekend om zijn toewijding aan biologische wijnbouw en in het bijzonder het creëren van wijnen met een uniek karakter. De wortels van Weingut Dreissigacker gaan terug tot de 18e eeuw. In 2005 nam Jochen Dreissigacker het 48 hectare grote familiebedrijf in Bechtheim over waarop hij het transformeerde naar een biologisch gecertificeerd wijndomein. Jochen volgde zijn opleiding bij Klaus Peter Keller, die tegen jancisrobinson.com zei: “‘Jochen Dreissigacker is a former apprentice of ours whose winery is located in Bechtheim… Jochen makes very good Pinot Blanc, Chardonnay and Riesling. He has been one of the best apprentices we ever had.” Zijn filosofie is vooral gericht op duurzaamheid en daarnaast het produceren van krachtige, fijn-minerale en elegante wijnen die het terroir weerspiegelen.
Sinds de overname heeft Jochen zijn kennis en visionaire blik de vrije loop kunnen laten, waardoor zijn wijnen nu door de kenners worden gerekend tot de top van Duitsland. Daarvoor heeft hij eerst goed gekeken wat de bestaande wijngaarden konden bieden. Daarop heeft hij vervolgens de aanplant aangepast om de beste kwaliteit wijn van zijn wijngaarden te halen. Inmiddels wordt geen enkele inspanning achterwege gelaten om de kwaliteit op te voeren. Zijn serie Chardonnay’s zijn een gelijkwaardig alternatief voor grote wijnen uit de Bourgogne. Dreissigacker weet hoe top kwaliteit te combineren met een moderne, maar ook vriendelijke marketing strategie. Er is waarschijnlijk geen wijnbedrijf in Duitsland zo actief op social media als Dreissigacker.

Locatie en Bijzondere Wijngaarden
Naast een goed doordachte reeks van ortswijnen en blends, beschikt Dreissigacker ook over prachtige bezittingen in Grosse Gewachs wijngaarden in Westhofen en Bechtheim.


Geyersberg:
Geyersberg is een van de beste en warmste wijngaardlocaties in Rheinhessen. Verweerde kalk- en lössbodems in combinatie met een uniek klimaat vormen de basis voor onvergelijkbare Rieslings. De wijnstokken leveren rijke, expressieve, complexe wijnen op met een rokerige toets en een uitzonderlijk bewaarpotentieel.
Hasensprung:
Hasensprung heeft veel zware kleigrond met kleine tussenlagen van zand. Daardoor kunnen de wijnstokken diep wortelen en zich ruimschoots voeden met water en voedingsstoffen uit diepere lagen van de bodem, zelfs in de droge zomermaanden. De druiven rijpen uitzonderlijk langzaam, wat resulteert in geconcentreerde, volle, zachte en aromatische wijnen met een sterk, karakteristiek karakter.
Rosengarten:
De belangrijkste bodemsoorten in Rosengarten, dat grenst aan Geyersberg, zijn löss en kalksteengruis. Rosengarten is een van de warmste locaties in Bechtheim, en daarom barsten de wijnen van de rijpe, geconcentreerde fruitsmaken die blijven hangen in de mond. Bovendien zorgt de lichtere bodem voor een verfijnd karakter met een frisse, bloemige smaak.

Aulerde:
Kalksteen, mergel en lössbodems overheersen in Aulerde. De wijnen van deze site combineren de mineraliteit van de Westhofen-wijngaarden met een ongelooflijke complexiteit en rijpheid – een product van de hoge temperaturen op deze locatie. Deze eigenschappen van de Aulerde Rieslings worden nog versterkt door rijping in eiken vaten. Het resultaat is een rijke, complexe wijn die kracht en frisheid in evenwicht houdt.
Kirchspiel:
Fossiele kalksteen- en kalkgrindbodems geven wijnen gemaakt van Kirchspiel-druiven een fantastisch, genuanceerd en elegant karakter. Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen geeft de druiven een uitzonderlijk intense smaak. De bodemsamenstelling is perfect om water en voedingsstoffen op te slaan, wat in combinatie met de koele westenwinden wijnen oplevert met een diep, mineraal, rechtlijnig karakter. Ze zijn stuk voor stuk uniek en hebben een lang bewaarpotentieel.
Morstein:
De bovengrond van Morstein bestaat uit zware mergel met kalksteenintercalaties. De ondergrond wordt gedomineerd door lagen waterhoudend kalksteengruis, dat ruimschoots mineralen en voedingsstoffen levert. Deze bodemsamenstelling is verantwoordelijk voor de uitzonderlijke mineraliteit van de wijngaard, wat resulteert in een late rijping en een extreem lange vegetatieperiode – wat elegante, zure wijnen oplevert met een verfijnde, koele smaak en een hoog bewaarpotentieel.
Waarderingen en Erkenningen
Inmiddels heeft Weingut Dreissigacker aanzienlijke erkenning ontvangen uit de wijnwereld, hieronder wat voorbeelden:
- Eichelmann 2021: Bekroond met de beste witte wijncollectie
- Robert M. Parker: 95 punten voor Geyersberg 2013; 94 punten voor Rosengarten 2013
- James Suckling: 95 punten voor 2015 Einzigacker en 2015 Morstein
- Jancisrobinson.com: 18 punten voor de Westhofener Morstein Riesling trocken 2015
Wat 20 jaar geleden nog ondenkbaar was, is dat deze wijnen inmiddels alleen nog via allocatie beschikbaar zijn. Ganz Wahnsinn…
De volgende wijnen hebben we nu op voorraad om te proeven:
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn
Duitse wijn