Op deze zondag trekken we weer een hoop kurken uit de fles op onze herfst proeverij. Verwacht mooie Rioja’s, Italiaanse Barbera en Barolo, bubbels voor de feestdagen en uiteraard de wijnen van Birgit Eichinger. Maar ook verrassingen uit Duitsland en nieuwe wijnen uit de Rhône, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Ik heet je van harte welkom op […]
Deze wijnspijs blog beschrijft welke wijn je het beste kan schenken bij pasta met tomatensaus. De belangrijkste conclusie? Voor elke saus is er een andere passende wijn.
Deze wijnspijs blog beschrijft welke wijn je het beste kan schenken bij kaasfondue. De belangrijkste conclusie? Gebruik dezelfde wijn die je wil drinken om de fondue te maken.
Zondag 3 oktober organiseert De Cave met restaurant Rodin een proeverij van heerlijke wijnen die uitstekend passen bij het najaar. Uiteraard serveren we daar ook wat lekkere hapjes bij. Kom je ook wijn proeven? Uncorked – Overzichtsproeverij Na enkele jaren afwezigheid, organiseer ik deze overzichtsproeverij zodat iedereen (weer) eens het wijnassortiment kan proeven. Sinds de […]
Druivenverwantschap Een aantal jaar geleden, bezocht ik een presentatie van Dr José Vouillamoz (@josegrapes) een bioloog die druivenverwantschap onderzoekt. De meeste druiven waar wijn van gemaakt wordt, zijn afkomstig van Vitis Vinifera Vinifera, de gedomesticeerde versie van Vitis Vinifera Silvestris, een bosklimplant. Deze soort kent drie rassen, occidentalis, pontica en orientalis. Tot zo ver nog […]